Over ons Café

Het verhaal achter De Koppelpaarden

Historie

Wist je dat de Koppelpaarden al bestaat sinds 1654?

In 1654 werd aan de tegenwoordige markt een herberg gesticht. Deze kreeg vanaf ongeveer 1790 de naam 'De Koppelpaarden.' Volgens de oude kloosterkroniek liep voor deze herberg de Heerweg, de doorgaande weg van Groningen naar Zwolle. De postkoets die 's nachts om drie uur vanaf herberg De Nieuwe Munster in de Heerestraat vanuit Groningen vertrok,

kwam 's morgens om acht uur bij herberg De Koppelpaarden in Assen aan. Bij aankomst op de Markt ging de postkoets via een ingang aan de huidige Kerkstraat naar de achter de herberg gelegen stallen. Daar werden de paarden uitgespannen en vervangen door een vers koppel om de reis naar Zwolle te vervolgen.

De Koppelpaarden anno nu

Heb je zin in een lekker speciaalbier?     Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

In de volksmond wordt het café 'de Koppelpaarden' genoemd. De Koppelpaarden is een bruin café waar gezelligheid de voertoon is. Veel smaakvolle biertjes van de tap en een lekker achtergrond muziekje waarvan je kan genieten of waarbij je gezellig kunt kletsen. Ons bruine sfeervolle speciaalbiercafé is gelegen aan De Markt; een gezellig horecaplein in het hartje van het centrum.

 

Je kunt er genieten van een heerlijk kop koffie, een lekker glas wijn of een van de vele speciaalbieren. Ons tappils is Hertog Jan en we hebben standaard 15 speciaalbieren van de tap. Daarnaast hebben we nog een ruim assortiment aan bieren op de fles. Lekker zitten….kletsen….en luisteren naar muziek in de sfeer van blues en soul. Voor een smaakvol hapje hebben wij voor u een uitgebreide kaart om uw keuze uit te maken.

Ons terras

Tijdens de zomerdagen nodigen wij u uit om van uw drankje te genieten op ons zon- of schaduwrijke terras.

Feesten en partijen

Natuurlijk is het ook mogelijk om bij ons een feestje te organiseren. Neem vrijblijvend contact met ons op via mail of telefoon. Wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn, zodat we samen een invulling kunnen geven aan uw wensen.

Geef een tegoedbon cadeau

Wilt u iemand een hapje en drankje kado doen? Vraag dan eens naar onze tegoedbonnen. U bepaalt zelf het bedrag dat u cadeau wilt geven. Loop eens bij ons binnen voor de mogelijkheden.

Contact

Markt 22

9401GT Assen

0592-318633

info@cafedekoppelpaarden.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m donderdag: 14:00 - 00:00

Vrijdag: 14:00 - 02:00

Zaterdag: 11:00 - 02:00

Zondag: 14:00 - 00:00