Fruit Smooch: Raspberry and Passion Fruit
Pastry Sour

3 december 2023

Dag 3: Fruit Smooch: Raspberry and Passion Fruit

Het bier van vandaag is een bijzondere. Deze Smoothie Sour lijkt niet op bier zoals wij dat gewend zijn. Het is voor velen zelfs de vraag of dit wel bier is. Toch komt het bij een brouwerij vandaan en mag het bier genoemd worden. Deze smoothies worden gemaakt door na de vergisting nog een grote hoeveelheid fruit(pulp) toe te voegen, zodat het bier opnieuw gaat leven. Dit betekent ook dat het moeilijker te controleren en te sturen is. Daarom is het aan te raden dit soort bieren niet te warm te bewaren in verband met ontploffingsgevaar. In dit geval is er framboos en passievrucht toegevoegd. Deze nieuwe biertrend bereikt steeds meer delen van de wereld en Caleya is een van de brouwerijen die hier mee experimenteert. Deze brouwerij uit Spanje is opgericht door, toen nog, een groep studenten aan de filmschool. Toen de brouwerij net startende was is een van de oprichters omgekomen bij een noodlottig ongeval. De energie en passie van de omgekomen Gonzaga werden in Caleya gestort en een nieuwe, succesvolle brouwerij was geboren.

Untappd Score

4,12

Brouwer

Caleya

Land

Spanje

Stijl

Pastry Sour

Naam bier

Fruit Smooch: Raspberry and Passion Fruit

IBU

-

ABV

5,2