Vandaag drinken we een barrel aged bier van Brouwerij Eggens. Eggens brouwt een scala aan bieren, maar staat vooral bekend om zijn vooral donkere bieren die op vaten hebben gerijpt waar vroeger een andere drank in zat. Het bier neemt zo de smaken uit het hout op en creëert een extra laag waarin de spirit duidelijk terug te proeven is. Het basis bier van dit vatgerijpte bier is een Wheat Wine. Een Wheat Wine heeft niet iets te maken met druiven, maar wel met tarwe. 50% van het gebruikte graan moet uit gemoute tarwe bestaan, waaraan regelmatig donkere mout wordt toegevoegd. Het eindresultaat is vaak lichter in kleur dan een Quadrupel of Barleywine. Dit basisbier heeft bijna 2 jaar gerijpt op vaten van Dam Dranken. Dam Dranken is een gepassioneerd onafhankelijk botterlaar en is gevestigd op West-Terschelling. De vaten zijn twee verschillende Genever vaten, één ex Bordeaux van 6 jaar en één ex Bourbon van 11 jaar. Het oorspronkelijke distillaat heeft een reis op de Thalassa (zeilschip) volbracht. Dit bier heeft een oplage van 1032 flessen.